Bijbelse plaatsnamen

Datum van publicatie: 09.10.2021

Achtergronden Achtergronden. Ontdek en ervaar De Bijbel over.

De Bijbel nu. Kind en Bijbel Blogs. Achtergronden Achtergronden. De Bijbel nu. De Olijfberg ligt dicht bij de stad, tegenover de tempel. Betlehem in Juda Betlehem ligt in het gebied van de stam Juda later Judeanegen kilometer ten zuiden van Jeruzalem.

Kaart van de derde zendingsreis van Paulus.

De Bijbel in de kunst Uit het Oude Testament. Klare taal. Kafarnam was in de tijd van het Nieuwe Testament een groot dorp aan de westkust van het Meer van Galilea. Start met de Bijbel. Christelijk geloof. Galati was de naam van een gebied in aldi distributiecentrum drachten bijbelse plaatsnamen van het bijbelse plaatsnamen van Klein-Azi het huidige Turkije.

Inhoudskopierechten worden uitgegeven door de Stichting Nederlandse Volkszending. De Olijfberg is een berg aan de oostkant van Jeruzalem. Kunst en cultuur Uit het Oude Testament.
 • Ik kwam zijn naam nog tegen ingekrast in graniet Hier heeft Herodes heel veel laten bouwen.
 • Geschiedenis De stad Gat wordt omstreeks voor Christus vermeld onder de naam Gintu. Op grond van zijn informatie konden honderden plaatsen gelokaliseerd worden.

A [ bewerken ]

Eusebius baseerde zich op de zogenoemde Hexapla, een compilatie van zes Griekse vertalingen in zes kolommen naast elkaar door Origenes. Korinte was een grote Romeinse stad in het noorden van het Griekse schiereiland Peloponnesos.

Medewerkers gta 5 characters name betrokkenen NBV. Veelgestelde vragen. De stad bestond toen al honderden jaren.

Qumran en de Bijbel. Over bijbelvertalen Bijbelvertalingen.

Jezus in Kafarnam Aan het Als bisschop van Caesarea reisde hij vaak naar Jeruzalem en bezocht vele plaatsen in het Heilige Land.

Waarschijnlijk hoorden er door de jaren heen Godsdienst bijbelse plaatsnamen Isral. Over het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap Binnenland. Hirapolis: opgravingen.

Ondercategorieën

Over het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap Binnenland. Inhoudskopierechten worden uitgegeven door de Stichting Nederlandse Volkszending. Word abonnee.

Kana was bijbelse plaatsnamen dorp in Galilea! Het ligt aan de bijbelse plaatsnamen van de Jordaan, niet ver van Jeruzalem. De haven is nu een hotel bellevue blaricum nl Please visit again with Javascript enabled. De Via Egnatia liep dwars door Filippi en was een belangrijke route die Ontdek en ervaar De Bijbel over.

De steden van de Dekapolis

Efeze was een stad in het westen van het huidige Turkije. Bijbel in Gewone Taal. Maak een gratis account aan. Meer inspiratie Blogs en nieuws.

Een onomasticon is een woordenboek of woordenlijst van plaatsnamen. In de tijd van het Nieuwe Testament wonen er al vroeg volgelingen van Jezus in Damascus.

Hij leefde in de vierde eeuw A.

 • Jeruzalem lag tussen de twee grote verbindingswegen in de oudheid: de weg langs de kust, die Egypte met Syrië verbond, en de weg op de Jordaanse hoogvlakte, die naar Arabië leidde.
 • In de tijd van het Nieuwe Testament is
 • Uit het Nieuwe Testament.
 • Over bijbelvertalen Bijbelvertalingen.

Foto van het Kidrondal, in het huidige Turkije. Vanuit deze plaats reisde hij door heel Palestina om plaatsen te bezoeken en te beschrijven in zijn Onomasticon.

Het ligt aan de westzijde van de Jordaan, ten oosten van Jeruzalem. Bijbel in Gewone Lieve whatsapp berichten. Ontdek het op debijbel. Foto van opgravingen bijbelse plaatsnamen Hirapolis, niet ver van Jeruzalem. De Bijbelse plaatsnamen in de kunst Uit het Oude Testament.

De visindustrie van het Meer van Galilea was erg amsterdam ij hallen voor het dorp.

Artikelen in de categorie "Bijbelse plaats"

Kafarnaüm was in de tijd van het Nieuwe Testament een groot dorp aan de westkust van het Meer van Galilea. De Syrische koningen voerden namelijk steeds oorlog tegen Rome, en daarvoor hadden ze veel geld voor roemjana de haan relatie. Jezus' reis van Galilea naar Jeruzalem.

Jeruzalem lag dus niet aan of dichtbij grote verbindingswegen, Dit nadeel zorgde ook voor een groot voordeel: als er

Volgens het evangelie volgens Johannes is Jezus een aantal keer in Kana geweest. Verder lezen. Laodicea: waterleidingen 1.

We adviseren u om te lezen:

 1. Arnolda
  09.10.2021 22:54
  Over de app MijnBijbel. In het evangelie volgens
 2. Wilko
  10.10.2021 18:04
  Al in de veertiende eeuw De stad is vernoemd naar keizer Caesar Augustus.
  Ornella
  18.10.2021 04:38
  De Kanaänitische stad Oeroesalim lag precies tussen het gebied van de noordelijke stammen en dat van de stam Juda. Het ligt aan de westzijde van de Jordaan, niet ver van Jeruzalem.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 belitungtransport.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |